Tesla a devenit cel mai valoros brand auto din lume! Fiecare acțiune a constructorului valoareaza peste 1.000 de dolari

De Pavel   |  11 Iunie, 2020

Distribuie :

Capitalizarea companiei Tesla a ajuns la 190 de miliarde de dolari, făcând-o cea mai scumpă companie de automobile din lume. Pentru comparație, capitalizarea Toyota, care se clasează pe locul secund, este de 182 miliarde de dolari, iar Volkswagen de 75 miliarde de dolari, informează agenția Bloomberg.

Pe locul patru în top se regăsește Honda, care înregistrează o valoare de 48 de miliarde de dolari, iar pe al cincilea concernul Daimler AG cu 41 de miliarde de dolari este închis. Ultimii apropo, se lăudau în martie 2018 cu același succes atins acum de americani.

În ceea ce privește Tesla, la 10 iunie 2020, acțiunile companiei au depășit pentru prima dată limita de 1.000 de dolari per unitate și au atins un record de 1.025 de dolari, deși la începutul anului acțiunile puteau fi achiziționate pentru 420 de dolari. Astfel, timp de șase luni, proprietarii de acțiuni Tesla și-au înmulțit capitalul de aproape 2,5 ori!

Analiștii sunt de părerea că, creșterea prețului acțiunilor Tesla este cauzată de redresarea cererii de vehicule electrice pe piața din China. Un rol importat l-a avut și noua uzină Tesla din Shanghai, care până la sfârșitul lui 2020 va fi capabilă de a asambla circa 100.000 de mașini anual.