Tot mai aproape de premieră! Kia a publicat primele imagini cu interiorul noului K8

De Sergiu   |  4 Martie, 2021

Distribuie :

Sud-coreenii au dezvăluit exteriorul noului K8, sedanul premium ce prefigurează renașterea mărcii în februarie. K8 vine să înlocuiască modelul K7, popularitatea căruia se află în cădere liberă de ceva vreme. La doar câteva zile după ce au fost deconspirate trăsăturile exterioare, constructorul prezintă primele imagini cu interiorul modelului, dar și detaliază prezențele de aici.

Scaunele sunt tapițate cu piele Nappa cu perforații și motive romboidale, ambianța selectă fiind completată de inserții decorative din lemn și metal polisat. Sedanul este primul model Kia ce primește un sistem acustic Meridian cu 14 difuzoare. O altă particularitate interesantă a modelului este iluminarea ambientală, pe care compania o numește „Star Cloud”  și este integrată în așa fel încât să lumineze inserțiile decorative pe uși și pe tabloul de bord.

Una din marile premiere e reprezentată de afișajul panoramic, compus din două display-uri de 12 inci (12.3 inci potrivit subdiviziunea coreeană a companiei) care formează o suprafață curbată. Jumătatea din stânga este dedicată gestionării parametrilor vitali ai mașinii, iar partea dreaptă se concentrează pe controlarea funcțiilor multimedia. Unitatea touch de pe consola centrală controlează concomitent sistemul de aer condiționat și cel de infotainment.

Noul sedan este cu 20 mm mai mare decât K7, având o lungime de 5.015 mm și un ampatament de 2.855 mm, urmând ca, cel mai probabil, acesta să fie construit pe o platformă cu tracțiune față. Se așteaptă ca noul model să fie echipat cu un motor pe benzină de 3.5 litri volum cu un output de aproximativ 300 CP cu posibile iterații hybrid.