Toyota, cel mai bine vândut constructor de automobile în 2020. Grupul Volkswagen ocupă poziția secundă

De Sergiu   |  28 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Niponii de la Toyota au depășit anul trecut rivalii de la Volkswagen redevenind cel mai bine vândut constructor auto la nivel global. 

Vânzările cumulative ale grupului Toyota pe parcursul lui 2020 au fost de 9.53 milioane de unități, a declarat astăzi compania. Dacă ar fi să suprapunem peste aceste cifre performanțele înregistrate de Volkswagen, care a deținut întâietatea din 2015, și a reușit să vândă anul trecut 9.31 milioane unități, reiese că niponii au revenit în grațios în postura de lideri, după o pauză de 5 ani.

Constructorul nipon a menționat că pe parcursul anului precedent a vândut 2.16 milioane de vehicule în Japonia şi alte 7.37 milioane de mașini în alte state. Chiar și așa, închiderea fabricilor companiei la nivel mondial din cauza crizei globale de coronavirus a însemnat pentru Toyota o performanță dulce-amară. În ciuda eforturilor depuse, vânzările globale ale companiei s-au redus cu 14.1% față de 2019. Piețe cruciale pentru obținerea acestei performanțe s-au dovedit a fi China și SUA.

Strategic în obținerea succesului e portofoliul de modele actual, dar și cel viitor, care a permis limitarea declinului de vânzări în limitele unor indicatori ce pot fi ușor redresați.

Volkswagen capitalizează în schimb pe prezența din Europa. Constructorul și-a redresat într-o anumită măsură situația cu modelul ID.3, dar chiar și așa a vândut cu 15% mai puțin ca în 2019, cel mai slab indicator din ultimii zece ani.

În 2019, Toyota a vândut 10.75 milioane de vehicule, fiind depășită de Volkswagen cu 10.97 milioane de unități comercializate.

Unele surse anticipează o creștere temporară a vânzărilor grupului german, lucru datorat strategiei actuale bazate pe producția de electromobile, dar pe termen lung, se așteaptă ca Toyota să mențină poziția de lider.

Sursa: Automotive News