Tunerii din Africa au transformat o Toyota Land Cruiser 79 într-o blindată cu opt locuri!

De Pavel   |  24 Mai, 2021

Distribuie :

Atelierul sud-african SVI Engineering a construit o blindată cu opt locuri la baza căreia a fost folosită celebra Toyota Land Cruiser 79. În ceea ce privește tehnologiile, cât și nivelul de protecție balistică, vehiculul este similar cu pickup-ul Max3, care a debutat în urmă cu șase luni, însă aici sub capotă se află un V8 turbo-diesel de 4.5 litri volum.

Mașina blindată Land Cruiser 79 în interpretarea tunerilor de la SVI Engineering, nu seamănă deloc cu Land Cruiserul original. Caroseria a fost proiectată de la zero în conformitate cu toate canoanele creării vehiculelor antiglonț, a fost echipată cu o trapă pe post de ieșire de urgență și are doar trei portiere.

Vehiculul îndeplinește standardele de blindaj BR6 și BR7. Versiunea de bază este capabilă să facă dață gloanțelor împușcate din AK-47, cu calibrul 7.62, iar versiunea de top poate proteja pasagerii de la interior și în timpul exploziei unei granate de mână sau mine terestre mici. 

SVI Engineering declară că modelul nu este destinat armatei, mai mult acesta ar fi potrivit pentru poliție sau companiile private de securitate.

Motorul, transmisia și sistemul de tracțiune integrală sunt standarde. Sub capotă se ascunde un turbo-diesel V8 de 4.5 litri volum, care dezvoltă 205 CP și 430 Nm, putere gestionată de o cutie manuală. 

Prețul transformării unui Land Cruiser 79 obișnuit într-o mașină blindată depinde de scopul vehiculului special și de starea inițială a mașinii. Cu toate acestea, modificarea acestuia într-un SUV cu opt locuri va costa cel puțin 128 de mii de dolari, în timp ce un camion cu patru locuri cu același grad de protecție poate fi realizat contra sumei de 103 mii de dolari.

x
x
x
x
x
x
x