Tunerii italieni au construit o Toyota Celica echipată cu motor V8 marca Ferrari

De Pavel   |  30 Noiembrie, 2020

Distribuie :

Toyota Celica a devenit celebră printre entuziaștii auto datorită jocului Need for Speed. Și în zilele noastre mai putem vedea câte o Celica cu tuning devenit deja straniu, de la începutul anilor 2000. Însă de un exemplar a acestui model echipat cu un motor Ferrari la sigur nu a auzit nimeni.

Cu toate acestea, un astfel de vehicul există în Europa. Acesta a fost construit de atelierul italian de tuning Arena Prototipi da Corsa. În total. specialiștii au avut nevoie de circa 2.000 de ore, pentru a finisa această mașină unică.

De ce atât de mult? Totul din cauză că vehiculul a fost complet reconstruit pe un nou șasiu tubular cu o mulțime de elemente din fibră de carbon. La fel, a fost instalată o suspensie reglabilă nouă, iar acum Celica se poate lăuda cu o masă totală de numai 1.050 de kilograme.

Dar cel mai interesant totuși este motorul. În spatele scaunului șoferului a fost instalată o unitate V8 Tipo F131 de 3.6 litri volum, împrumutatp de pe un Ferrari 360 Modena. Motorul este capabil să dezvolte 400 de cai putere, care sunt transmiși prin intermediul unei cutii mecanice cu șase trepte, către puntea spate.

Tunerii au pregătit chiar și un material video, în care putem vedea primele teste ale creției lor.