Un alt sector al drumului Chișinău-Orhei-Bălți a fost dat în exploatare

De Inna   |  29 Noiembrie, 2022

Distribuie :

Administrația de Stat a Drumurilor (ASD) afirmă că încă un sector de drum al traseului R6 Chișinău-Orhei-Bălți (traseul care unește localitățile Ratuș, Bănești și Prepelița) a fost dat în exploatare. Mai mult decât atât, comisia de recepție a confirmat că lucrările au fost efectuate calitativ, potrivit proiectului de execuție, caietului de sarcini și a normativelor în vigoare.

Lucrările au fost realizate de către un antreprenor din Turcia. S-a executat reabilitarea sistemului rutier, construcția a peste 9.000 m2 de trotuar, reabilitarea/reconstrucția a șase poduri, 26 podețe și a sistemului de evacuare a apelor pluviale, dar și construcția stațiilor de autobuse.

Un alt fapt important este că au fost instalate indicatoare rutiere și s-a aplicat peste opt mii m2 de marcaj rutier de tip termoplast, măsurile fiind efectuate în scopul siguranței a participanților în traficul rutier. Potrivit comunicatului emis de ASD, lucrările au fost executate cu respectarea rigorilor europene.

Lungimea totală a sectorului de drum este de 18 km, în timp ce valoarea contractuală constituie 17 milioane de euro. Resursele financiare au fost oferite de către Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).