Un bărbat riscă până la 2 de închisoare, după ce a uitat unde și-a parcat automobilul

De Inna   |  19 Octombrie, 2021

Distribuie :

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a sesizat poliția și a comunicat că automobilul acestuia a fost furat. El a mărturisit că mașina de model Toyota Prius era parcată în curtea blocului în care locuiește, pe bd. Traian din capitală. 

După ce au fost apelați telefonic, reprezentanții din cadrul IP Botanica au întreprins un șir de măsuri de investigație și urmărire penală, pentru a stabili, dar și pentru a identifica făptașul în comiterea infracțiunii, cât și locul automobilului răpit. Pe parcurs, s-a constatat că mijlocul de transport a fost luat de la locul parcării chiar de către bărbat.

După desfășurarea tuturor acțiunilor necesare de către polițiști, bărbatul a recunoscut că, de fapt, a mers în ospeție și a uitat unde și-a parcat automobilul. În această ordine de idei, pe numele bărbatului a fost inițiată o cauză penală pentru „Denunțare falsă sau plângere falsă”. În acest caz, legislația prevede drept pedeapsă amendă în mărime de până la 32.500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

Poliția face apel către toți cetățenii, să fie mai atenți privind bunurile sale materiale și să nu recurgă la eronarea organelor de drept.