Un BMW dat în căutare de autoritățile italiene, a fost depistat în fluxul din PTF Cahul

De Inna   |  19 Decembrie, 2023

Distribuie :

În cadrul monitorizării traficului transfrontalier, polițiștii de frontieră au identificat un autoturism înregistrat în baza de date INTERPOL ca fiind raportat furat în Italia. Cazul vizează un bărbat cu dublă cetățenie (MDA/BGR).

Pe 18 decembrie 2023, în punctul de trecere a frontierei Cahul, un bărbat în vârstă de 55 de ani, posesor al dublei cetățenii, s-a prezentat pentru verificări. Individul conducea un autoturism BMW înmatriculat în Germania. În conformitate cu procedurile de control, acesta a furnizat documentele de călătorie și cele referitoare la vehicul. În urma consultării bazei de date INTERPOL, polițistul de frontieră a constatat că automobilul era raportat de autoritățile italiene ca fiind furat încă din 2009. 

În fața acestor constatări, șoferul a declarat că a achiziționat personal mașina în Germania, prin intermediul unui site de vânzări auto, fără a cunoaște proprietarul, și că a plătit suma de 8.500 de euro.

În prezent, autoturismul se află în custodia Serviciului Pază de Stat din Cahul, fiind indisponibilizat până la clarificarea circumstanțelor și adoptarea unei decizii corespunzătoare în acest caz. Autoritățile continuă investigațiile pentru a elucida pe deplin situația.