Un BMW E30, capabil să dezvolte 1115 CP, a fost scos la vânzare în România!

De Inna   |  21 Octombrie, 2021

Distribuie :

Recent vă spuneam despre un BMW E30 H35 Hartge care se vinde în Suedia, astăzi am întâlnit un alt E30. Este capabil să dezvolte 1115 CP și se vinde în România. Mai mult decât atât, este echipat pentru curse și s-a aventurat să concureze cu un Lamborghini Aventador. 

De obicei, mașinile vechi servesc drept o platformă bună pentru un automobil de curse. Pentru a demonstra rezultate cât mai frumoase, proprietarii acestor mașini sunt gata pentru orice. 

BMW-ul despre vorbim este construit pentru drag și are sub capotă un S50B32, capabil să ofere 1115 CP! Acesta este cuplat la o transmisie manuală în cinci rapoarte. Proprietarul stipulează în anunțul de vânzare că motorul a fost construit complet. 

x
x
x
x

 

Paradoxal este că pe interior putem observa și câteva dotări, care de obicei sunt eliminate în cazul curselor pentru a obține o masă totală cât mai ușoară. Astfel putem observa macaralele electrice pe față, volan Mtech 2, dar și boxe destul de voluminoase. Pentru siguranță a fost montată o carcasă și scaune speciale marca Sparco. 

Automobilul a fost produs în anul 1990 și indiferent de vârsta acestuia, încă este capabil să uimească la maxim publicul. După cum vă spuneam, proprietarul s-a aventurat într-o cursă alături de un Lamborghini Aventador, rezultatul este incredibil!

Într-un final, ambele automobile au arătat rezultate cu diferența de 0.1 secunde. Lamborghini a arătat rezultatul de 10.6 secunde, în timp ce BMW - 10.7 secunde. Trebuie să menționăm și puterea pe care o emană motoarele mașinilor, la acel moment E30-ul era setat pentru 800 CP, iar Lamborghini dezvolta 900 CP. Impresionant, nu?

Și acum, să vorbim de preț. Proprietarul a scos mașina la vânzare pentru 29.990 de euro, preț pentru care obții o mașină numai bună pentru curse, în care nu mai trebuie să faci modificări majore și care îți va oferi senzații de neuitat.