Un fan al BMW din Africa a decis să construiască un Seria 2 unic și l-a echipat cu motor de X5 M50d

De Pavel   |  22 Iunie, 2021

Distribuie :

Un fan BMW din Africa de Sud a construit un Seria 2 unic în lume! Din start, africanul și-a achiziționat un BMW 220d, pe care a vrut să-l transforme într-un vehicul special, iar formula folosită de dinsul este una cât se poate de originală.

Așadar, entuziastul a echipat compacta bavareză cu un motor turbo de 3.0 litri preluat de la un X5 M50d, cu injecție cu oxid de azot și metanol, astfel că în rezultat a primit un Seria 2 capabil de 592 CP și 1.070 Nm! În mod evident, suspensia și transimia compactei nu ar fi putu face față acestor cifre, astfel că au fost înlocuite cu componente împrumutate de pe alte BMW-uri.

De tuningul acestui BMW 220d, s-a ocupat proprietarul de sine stătător. Gary Martins, despre care este vorba, muncește ca specialist tehnic al mărcii bavareze și posedă toate cunoștințele necesare pentru o astfel de lucrare amplă. Pentru a stăpâni caii putere generați de motor, Gary a cuplat unitatea la o transmisie scoasă de pe un 330d, a pregătit un diferențial custom pentru axa spate și a instalat un arbore cardanic de la M135i.

Frânele standard au fost înlocuite, iar acum din față stau mecanismele de la M5 F10, iar din spate de la M4 F82. După modificări, bancheta din spate a cedat locul unui roll cage, iar scaunele obișnuite din față au fost înlocuite cu unele de tip scoică de pe un M3.

Autorul proiectului încă nu s-a decis cum trebuie numită mașina. Body kit-ul aerodinamic și motorul diesel de performanță o face aproape identică cu un M2, astfel că s-ar potrivi să fie numit M2 50d.  

Martins spune că coupe-ul diesel poate fi folosit ca o mașină de zi cu zi, dar și ca un bolid de curse de drag racing. Dinamica neobișnuitului Seria 2 va fi testată la competițiile de drag racing din Africa de Sud care vor fi organizate în luna septembrie.