Un fan al filmelor ”James Bond” a reușit să adune 41 de mașini care s-au filmat în celebrele lungmetraje

De Pavel   |  22 Noiembrie, 2021

Distribuie :

Americanul Doug Redenius, se poate lăuda cu cea mai mare colecție de mașini care s-au filmat vreodată în filmele ”James Bond”. Inițial, omul nu planifica să devină un colecționar, însă după ce a achiziționat vehiculul subacvatic ”Neptun” din filmul din 1982, nu s-a mai oprit, astfel că astăzi se laudă cu 41 de exemplare la activ.

În 1992, Redenius a descoperit că vehiculul subacvatic ”Neptun”, urma să fie scos la licitație. După debutul filmului, vehiculul a fost oferit drept cadou unui muzeu din New York, care la scurt timp a decis să scape de exponat. Redenius cu încă doi prieteni ai săi, a strâns banii și a cumpărat Neptun-ul cu o 3.000 de dolari, după care l-a dus acasă. Din păcate, noua achiziție nu a încăput în garaj și a rămas parcată în grădină, atrăgând atenția vecinilor și trecătorilor. 

Zvonul despre Redenius și submarinul său s-a răspândit rapid, iar jurnaliștii și reprezentanții expozițiilor au început să fie interesați de exponat. În special, compania britanică Reed Exhibitions, care a întrebat dacă americanul mai are mașini din filmele ”James Bond”. Din fericire, știa de unde să le obțină, deoarece era prieten cu familia Broccoli, care a produs lungmetrajele. Acesta a inițiat o înțelegere cu cei de la Reed, care trebuiau să cumpere mașinile și să  achite restaurarea de care se ocupa Redenius, iar după expoziții, mașinile îi rămâneau lui.

După 29 de ani, colecția lui Redenius a crescut la 41 de exponate. Cele mai multe dintre ele sunt depozitate într – un hambar imens, iar cele rămase sunt expuse în prezent la Muzeul de automobile Petersen din Los Angeles.

Colecția include un excavator din 007: Skyfall Coordonate, pentru a cărui construcție Caterpillar a cheltuit 750.000 de dolari, dar i l-a oferit lui Redenius gratuit, precum și mai multe modele Aston Martin, inclusiv și un DBS din 2006, înregistrat în Cartea Recordurilor Guinness pentru numărul de răsturnări în "Casino Royale".

Lotus Esprit S1 din filmul "The Spy Who Loved Me" a fost găsit de Redenius într-un depozit de deșeuri din Bahamas. Printre cele mai recente descoperiri se numără un camion de pompieri din "A View to a Kill", pe care tocmai l-a terminat de restaurat.

x
x
x
x
x
x