Un nou început pentru Lotus: Elise, Exige și Evora ies din producție în acest an, trei modele noi, confirmate

De Sergiu   |  25 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Britanicii de la Lotus au confirmat astăzi noua strategie ce trebuie să formeze portofoliul viitor al companiei. Mișcarea prevede înlocuirea actualelor modele Evora, Exige și Elise, un final de epocă, ce încheie tradiția bogată a acestora. 

Și pentru că orice sfârșit înseamnă un nou început, Lotus pregătește încă trei modele noi, ce vor fi lansate în scurt timp. Deja a fost confirmată începerea construcției prototipului care va sta la baza unei noi mașini de performanțe britanice, proiect numit la nivel intern Type 131.

A fost necesară investirea a 137 milioane $ în modernizarea uzinei de la Hethel și alți 250 de angajați pentru a pregăti terenul noilor modele.

Întreg portofoliul companiei se vrea pentru viitor 100% electric, o pregătire virtuală pentru normele dure impuse de autoritățile britanice, ce prevăd, printre altele, interzicerea vânzării de mașini noi echipate cu motoare cu combustie internă în Regat până în 2035.

Chiar dacă prin istoria Lotus s-au perindat mașini de factură vizionară, constructorul a rămas dedicat producției în serie relativ mică. Cumulativ, modelele Elise (lansat în 1995), Exige (2000) și Evora (2008) s-au vândut de la debut în doar 55.000 de unități.

Phil Popham, CEO, Lotus Cars, a declarat: „Anul acesta va fi crucial pentru Lotus, cu noi facilități, o nouă mașină sport care intră în producție și noi niveluri de eficiență și calitate pe care numai un design și o fabrică de mașini noi le pot livra. În ciuda provocărilor globale continue, Lotus a ieșit din 2020 puternic și pe drumul cel bun în realizarea planului nostru de afaceri Vision80. ”