Un tânăr din Chișinău a fost prins cu permis de conducere falsificat. Permisul ar fi „cadou”!

De Inna   |  18 Septembrie, 2023

Distribuie :

Un tânăr de 30 de ani, originar din Chișinău, a fost depistat în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița cu permis de conducere falsificat. În cadrul cercetărilor, bărbatul a declarat că documentul este un cadou din partea prietenilor și ar fi crezut că este unul veridic. 

Cazul s-ar fi întâmplat pe 18 septembrie, în jurul orei 02:30. Pe direcția de ieșire din Republica Moldova, s-a prezentat conaționalul la volanul unui automobil, înmatriculat în Germania. Printre documentele înmânate la control a fost și permisul de conducere, pretins a fi eliberat de către autoritățile române pentru mai multe categorii de conducere. La verificarea suplimentară a permisului, polițiștii de frontieră au stabilit că este falsificat.

Curios este că șoferul de 30 de ani nu a fost mirat de cele depistate, afirmând că permisul ar fi cadou din partea prietenilor. După întocmirea procesului verbal cu privire la comiterea unei infracțiuni, conaționalul și-a continuat deplasarea spre Germania, la volanul mașinii, prezentând al doilea permis de conducere veridic.

Potrivit Poliției de Frontieră, tânărul riscă dosar penal pentru folosirea actelor oficiale false.