V8 cu 640 CP! BMW prezintă motorul care va fi instalat pe hypercarul de anduranță

De Inna   |  15 Iulie, 2022

Distribuie :

În curând, noul hypercar pe care îl pregătește constructorul bavarez urmează să treacă printr-o serie de teste. În 2023, acesta va lupta pentru victorie în clasamentul general al clasei IMSA GTP din WeatherTech SportsCar Championship.

Constructorul bavarez de automobile este în proces de pregătire a unui hypercar din clasa LMDh (Le Mans Daytona hybrid). Acum, cei de la BMW au mărturisit ce motor va fi instalat în hypercar și mai mult decât atât, l-au și arătat! Pe lângă toate, avem disponibile și caracteristicile tehnice ale propulsorului. 

Așa dar, este un propulsor hibrid, la baza căruia stă un V8 twin-turbo. Trebuie de menționat că unitatea termică utilizată la BMW M4 DTM în 2017 şi 2018. În total, sistemul de propulsie dezvoltă 640 CP. Pentru a corespunde cerințelor stricte ale sistemului de propulsie hibrid LMDh, unitatea DTM a suferit ajustări vaste. 

Ulterior, inginerii din Formula E s-au preocupat de integrarea unității electrice. Cele două componente de propulsie au fost conectate în maşină pentru prima dată la sfârşitul lunii iunie. Faza de testare intensivă a unității va începe la sfârșitul lunii iulie.