Vezi clasamentul celor mai bune automobile pentru începători

De Mariana   |  16 Septembrie, 2021

Distribuie :

E binecunoscut faptul, că cele mai bune mașini pentru șoferii începători sunt, de obicei, cele din clasa mică, iar manevrabilitatea este cuvântul de ordine.

Orice șofer își amintește cu emoții prima mașină, chiar și după mulți ani. Procurarea automobilului presupune neapărat și un efort financiar, de aceea tinerii conducători auto au nevoie de anumite informații utile. Cele mai potrivite automobile pentru începători, sunt acelea cu o dimensiune compactă, pentru că sunt ușor de manevrat și parcat, mai ales în condiții urbane. Alt criteriu de care s-ar ghida un începător, ar fi siguranța ridicată și costurile reduse de întreținere a mijlocului de transport. Nu trebuie de uitat și de dotarea digitală a acestora, deoarece tinerii din ziua de azi nu-și imaginează viața fără prezența softurilor.

Prin urmare am hotărât să facem un top 5 al celor mai populare mașini printre conducătorii începători.

Opel Corsa, este un model apreciat pe parcursul a 40 de ani

Automobilul este îndrăgit de începători, încă din 1982 de la lansarea sa. Noul Opel Corsa, prezentat în 2019, a ajuns la a șasea generație. Actualul Opel Corsa nu mai este la fel de mic ca strămoșul său, având o lungime de 4,06 metri, oferă suficient loc pentru șoferul novice, patru prieteni și un spațiu pentru bagaje de 250 de litri.

FIat 500, modelul preferat mai ales de șoferițe

Fiat 500 este automobilul ideal pentru oraș. Arătând ca o jucărie, modelul nu a cucerit doar inimile fanilor mașinilor retro. Actuala generație, de asemenea, și-a păstrat aspectul inconfundabil. Modelul este alimentat de un motor pe benzină cu trei cilindri și 70 CP. Fiat 500 este disponibil cu caroserie închisă și cu un acoperiș pliabil.

Renault Clio care cucerește prin design și dimensiuni

Renault Clio este mașina perfectă pentru începători, deja, 30 de ani. A cincea generație a apărut în 2019. Pe lângă un spațiu suficient pentru transportul a cinci persoane, Clio oferă și o suprafață considerabilă pentru bagaje, tocmai 391 de litri.

Peugeot 208, modelul compact dotat cu cele mai noi tehnologii

Prezentat în 2012, Peugeot 208 este unul dintre modelele relativ tinere din clasa mică. Abia în 2019, modelul a fost înlocuit cu altul nou. Are o lungime de 4,05 metri, un design foarte atractiv și împarte baza tehnică cu Opel Corsa. Mașina are spațiu suficient pentru a transporta cinci pasageri, iar volumul portbagajului ajunge la 265 de litri.

Volkswagen Golf, cel mai popular model din clasa mică

VW Golf, cu o lungime de 3,70 aparținea în mod evident clasei mici încă din 1974, când a fost lansat. În cele șapte generații, Golf a crescut cu mult, păstrându-și atracția șoferilor începători. Actualul Golf are 4,28 metri. Interiorul permite transportul a cinci persoane, iar portbagajul are o capacitate de 381 litri.

Recomandate:

Nissan intenționează să lanseze un model dotat cu baterii solide în 2028 - Photo
Noutăți
Nissan intenționează să lanseze un model dotat cu baterii solide în 2028

În 2028, niponii de la Nissan intenționează să lanseze un model echipat cu baterii în stare solidă. În acest mod, constructorul nipon vrea să facă pasul spre o baterie litiu-ion

Inna