Vezi cum arată o Tesla ruptă în două în urma unui accident, cu bateriile împrăștiate pe pământ

De Pavel   |  23 Noiembrie, 2020

Distribuie :

În orașul Corvallis din statul american Oregon, șoferul unei Tesla Model 3 sa izbit cu viteză într-un copac. În urma impactului, EV-ul a fost rupt în două, iar bateriile acestuia s-au împrăștiat pe pământ.

Locuitorul orașului Corvallis, Dylan Milota, a reușit să accelereze Tesla până la o viteză de peste 160 km/h, înainte de a pierde controlul volanului, după care a zburat de pe caroabil și s-a izbit într-un copac. Din cauza vitezei excesive, copacul nu a putut opri sedanul electric care a mai rupt un copac, a rpsturnat un pilon de beton, a demolat cabina transformatorului electric și de câteva ori s-a răsturnat ăntainte de a se opri. Potrivit Departamentului de poliție Corvallis, de la prima coliziune cu un obstacol până la oprirea completă, Tesla a zburat circa 100 de metri.

Privind la grămada de fiacre în care s-a transformat acest Model 3, este greu de crezut că șoferul nu doar că a rămas în viață, dar a fugit de la fața locului mai repede decât poliția a reușit să vină. Ofițerii l-au reținut pe șofer la trei cartiere distanță de locul accidentului, surprinzător, dar acesta a reușit să scape doar cu câteva vânătăi și o sperietură. Dylan a fost adus la secția de poliție, unde după examinarea medicală s-a dovedit că se află într-o stare de ebrietate narcotică.

Șoferul a fost acuzat de comiterea mai multor infracțiuni grave și, cel mai probabil, instanța îl va condamna la închisoare.

Cele mai multe probleme au fost livrate de bateria vehiculului electric, care a explodat și s-a împrăștiat în câteva sute de elemente, unele dintre care au spart ferestrele în mai multe case din apropiere. Bateriile fierbinți aproape că au provocat incendiu în casele localinicilor, însă cel mai grav e faptul că nu toate elementele au fost găsite. Astfel autoritățile îndeamnă cetățenii să cheme pompierii în caz că găsesc bateriile pierdute.

x
x
x
x