Vezi imagini cu acest Porsche 911 Turbo S, vopseaua căruia costă 100.000 $

De Sergiu   |  26 Februarie, 2021

Distribuie :

Pentru cei mai exigenți clienți care caută o mașină premium sau vreo sportivă, constructorii auto propun mai nou soluții de personalizare absolut unice, irepetabile, tot mai selecte (sau poate excentrice). Evident, și Porsche, care și-a consolidat poziția în special grație modelului 911, disponibil ”într-o mie de fețe” promite o abordare specială pentru fiecare care dispune de dorință și resurse financiare pentru a accesa gama de oferte de la Porsche Exclusive Manufaktur.

Menționăm că acest Turbo S de generație 992 costă 203.500 $, dar nu prețul acesteia va fi prezentat în rândurile de mai jos, ci mai degrabă finisajul absolut incredibil și culoarea specială, care împreună costă cât jumătate din Porsche, în jur de 100.000 $ în total!

Gama Chromaflair formează un film foarte fin, care-i permit învelișului să-și schimbe forma în dependență de unghiul de incidență sub care lumina cade pe suprafață. Particulele ce-i dedică un aspect metalizat au o grosime de doar un micrometru, de circa 50 de ori mai subțiri decât un fir de păr uman, fiind formate dintr-un miez din aluminiu și o acoperire protectoare.

Jocul de culori este asigurat de grosimea variabilă a acestor ”fulgi” metalici, care poate prezenta diferențe de ordinul a câtorva atomi, care totuși sunt suficienți pentru a oferi o nuanță diferită. Culoarea a fost preluată dintr-o gamă selectă și se numește Urban Bamboo, finisajul fiind realizat manual, necesitând ore însemnate de manoperă laborioasă.

Chiar dacă vopseaua atrage toate privirile, bolidul a mai primit un tratament special și în alte zone; spre exemplu, tapițeria interioară în două tonuri, dar și elemente din fibră de carbon pentru o masă redusă, pentru ca Porsche-ul să arate bine și în mișcare, nu doar fiind static.

Costul total al exemplarului unic se ridică la 364.170 $, o sumă impresionantă, ce poate fi jusitificată și apreciată doar de un adevărat cunoscător.

Desigur, dacă ar fi să descoasem suma, reiese că pentru culoarea personalizată, comandatarul a cheltuit 12.380 $, iar pentru finisajul Chromaflair tocmai 86,040 $ ( ce alte automobile savuroase s-ar putea procura de acești bani?). 

Ce avem la final? Un rezultat incredibil, dar și o sumă pe măsură! Rămâne ca voi, cititorii să decideți dacă merită sau nu banii...

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Sursa: carbuzz.com

 

 

 

Recomandate:

Duminică se anunță suspendare de trafic rutier pe anumite străzi din capitală - Photo
Sociale
Duminică se anunță suspendare de trafic rutier pe anumite străzi din capitală

Municipalitatea informează că duminică, 28 aprilie, va fi suspendat traficul rutier pe anumite străzi din capitală. Decizia este motivată de desfășurarea cursei de ciclism "Velohora", e

Inna