(VIDEO) Acesta e oficial cel mai mare, greu și lat monster truck construit vreodată!

De Sergiu   |  7 August, 2020

Distribuie :

În cercurile iubitorilor monster truck-urilor, un lucru e sigur. Mai mare înseamnă mai bun. Când construiesc un monstru nou, proiectanții au întotdeauna o manie pentru gigantism.

Dar care e totuși cel mai mare monster truck funcțional realizat vreodată? Răspunsul îl găsim în SUA, patria acestora. Uriașul cu pricina a fost construit încă în 1986 de către Bob Chandler, un rezident al orașului St. Louis.

Istoria creării e într-adevăr impresionantă! În 1974, Bob muncea în domeniul construcțiilor și folosea ca mașină de serviciu un Ford F-250 4x4, combinând serviciul cu escapade periodice în off road. Dar după o vreme a descoperit că elementele cedau ușor, iar piese de schimb nu se găseau. Pentru a rezolva problema aceasta, americanul s-a decis să creeze o companie specializată în detalii pentru Ford. 

Vânzările mergeau bine, iar timpul liber bărbatul și încă un asociat de-al său îl petreceau modificând pickup-ul acestuia, transformându-l gradual într-un monster truck. Odată cu trecerea vremii, Bob construia modele tot mai mari folosind noile camionete Ford, companie cu care acesta avea deja un parteneriat.

x
x
x

 

Revenind la subiect, câștigătorul titlului poartă numele Bigfoot 5; fiind a cincea încercare de proiectare a bărbatului. Acesta are 4.7 metri înălțime și cântărește 17.200 kg. Doar roțile măsoară 3 metri și vin de la un vehicul militar folosit de Forțele Armate ale SUA în Alaska.

Monstrul se folosește încă la diverse expoziții automobilistice, dar deja nu e cel mai nou Bigfoot. Un total de 21 de unități au fost construite deja.

Pentru mai multă informație, găsiți aici link-ul către Cartea Recordurilor Guinness.

Un clip cu monstruoasa creație în acțiune, îl găsiți mai jos: