(VIDEO) Drag racing prin pustiu: Dodge Challenger SRT Demon vs Toyota Supra

De Pavel   |  15 Noiembrie, 2019

Distribuie :

Producătorii canalului de YouTube DragTimes, au publicat recent un material video în care noua Toyota Supra și Dodge Challenger SRT Demon se întrec în exercițiul de drag racing pentru 1/4 de milă. Competiția a avut loc în deșert.

În ciuda faptului că Challenger SRT Demon este mult mai puternic decât Supra și a fost inițial construit ca o mașină de drag racing, de această nu a reușit să-și demonstreze capacitățile la maxim. Pentru cursa organizată muscle car-ul a fost încălțat în anvelope de drag, care însă nu și-au avut efectul pe suprafața nisipoasă. Anume acest lucru a ajutat Toyota Supra să devină câștigătoare în acest duel.

Amintim că Dodge Challenger SRT Demon este echipat un motor V8 de 6,2 litri volum dotat cu un compresor mecanic, care dezvoltă 850 cai putere și 1.044 Nm. În aceste condiții, Challenger SRT Demon accelereazî de la 0-96 km/h în 2,1 secunde. Supra ascunde sub capotă o unitate turbo de 3.0 litri volum, capabilă de 340 CP și 550 Nm. Pentru elanul 0-100 km/h, modelul nipon de performanță are nevoie de 4,3 secunde.

https://youtu.be/NRGdWMvvDvk