(VIDEO) Ford Fiesta a eșuat rușinos Testul Elanului! Experții dau vina pe anvelope

De Pavel   |  28 Iunie, 2022

Distribuie :

Ford Fiesta facelift este noul invitat al publicației km77, specializată în efectuarea testului elanului. Acesta este cel mai renumit test care dă cărțile pe față atunci când vine vorba despre manevrabilitatea vehiculului.

Din denumirea publicației spaniole, înțelegem că viteza etalon cu care ar trebui să parcurgă mașinile traiectoria punctată este de 77 km/h. Ford Fiesta în versiunea prefacelift a reușit să parcurgă traseul cu conuri la viteza de 81 km/h, dar cum stau lucrurile cu modelul actualizat?

Din păcate, acesta a reușit să treacă printre conuri fără erori doar la viteza de 73 km/h! Rezultatul care pentru unele modele ar fi satisfăcător, în cazul noii Fiesta a fost o rușine, toate generațiile precedente fiind capabile de a susține testul la o viteză de cel puțin 78 km/h!

Potrivit experților, cauciucurile i-au jucat festa compactei cu motor EcoBoost de 1 litru volum și instalație mild hybrid. Anvelopele Continental EcoContact 6, care vizează eficiența consumului de combustibil, nu au suficientă tracțiune cu asfaltul, mașina alunecă și chiar funcționarea corectă a sistemelor electronice nu este capabilă să ajute șoferul să păstreze hatchback-ul în coridorul conurilor.

Cei de la km77, menționează că celelalte Ford Fiesta testate anterior a fost încălțate în anvelope Michelin Pilot Sport 4 și Michelin Super Sport, iar cel mai bun rezultat a fost arătat pe anvelopele Continental ContiSportContact 3.