(VIDEO) În SUA au fost accidentate aproape 100 de mașini din cauza unei furtuni

De Inna   |  2 Mai, 2023

Distribuie :

Furtuna de praf a scăzut semnificativ câmpul vizual pe una dintre magistralele americane. Astfel, a fost afectat traseul I-55, pe care au avut de suferit circa 60 de automobile și aproximativ 30 de vehicule comerciale. 

În statul Illinois, o furtună de praf a provocat un accident în masă, unde au fost afectate aproape 100 de vehicule. Din nefericire, au fost raportate și decese. După ce tot praful de pe câmpuri a fost ridicat în aer după rafalele puternice de vânt, vizibilitatea a fost redusă semnificativ, motiv pentru care s-a ciocnit un număr impunător de mașini. Șoferii nu aveau timp pentru o reacție corespunzătoare, aceștia imediat se ciocneau de un alt automobil. 

Potrivit autorităților din Illinois, în accident au fost implicate între 40 și 60 de automobile, și 30 de vehicule comerciale. În urma impactului, s-a provocat și un incendiu. Salvatorii au intervenit în scurt timp la fața locului. De asemenea, se cunoaște că în urma accidentului au decedat 6 persoane, iar alte 20 de persoane au înregistrat diverse traumatisme. Toate persoanele implicate în accident au fost transportate la spital. 

La momentul actual, autostrada I-55 este închisă, iar șoferii sunt îndemnați să caute alternative, pentru a evita crearea ambuteiajelor.