(VIDEO) Noua Lada Niva Legend va putea fi echipată cu un instrumetar de bord digital

De Pavel   |  27 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Pe site-ul Lada.online, a apărut un material video și câteva imagini cu un instrumentar de bord digital destinat noii Lada Niva Legend. Acesta a fost dezvoltat de compania Tune-Auto din orașul Toliatti, care declară că în prezent este vorba despre un prototip, însă opțiunea va putea fi cumpărată deja către în primăvara anului 2021. Costul estimativ al instrumentarului va fi de 30 mii de ruble, sau circa 325 de euro.

Dezvoltarea instrumetarului de bord digital a fost deja finisată, iar acum, specialiștii companiei lucrează la proiectarea prinderilor și elementului decorativ de deasupra display-ului.. Instalarea și conectarea opțiunii nu va necesita vreo modificare a panoului de bord. Setul va include la fel și un breloc, cu ajutorul căruia șoferul va putea alege culoarea și designul dorit al cadranelor.

De-a lungul mărginilor instrumentarului, se regăsesc indicatorii sistemelor prinicipale ale mașinii care funcționează independent. Acestea sunt prevăzute pentru cazurile în care panoul digital ar putea să nu mai lucreze din anumite motive. Afișajul în sine este certificat și protejat, dar la o temperatură de -20 de grade Celsius, "încetinește puțin", avertizează dezvoltatorii.

lămpi analogice de urgență ale sistemelor principale ale mașinii, care funcționează indiferent de ecran. Acestea sunt prevăzute în cazul în care panoul digital nu mai funcționează în mod neașteptat. Afișajul în sine este certificat și protejat, însă la temperaturi mai joase de -20 de grade Celsius, "încetinește puțin", avertizează reprezentanții companiei Tune-Auto.