(VIDEO) Noul IONIQ 5, primul model al mărcii electrice dedicate, privit îndeaproape

De Sergiu   |  22 Martie, 2021

Distribuie :

Asiaticii de la Hyundai doresc să adere fără doar și poate la trendul setat la moment de automobilele electrice. Aceștia chiar le consideră esențiale pentru existența de viitor a mărcii; în acest sens, cu câteva luni în urmă a fost anunțat un nou brand dedicat în totalitate electricelor - IONIQ. 

Cu o lună în urmă, a fost dezvăluit primul model din gamă - noul IONIQ 5. Designul cu note retro i-a determinat pe mulți să comande modelul, iar în doar câteva ore întreg tirajul inaugural a fost rezervat. Și mai mulți s-au întrebat cum va arăta electromobilul în realitate, or de multe ori pozele prezentate în cadrul unei premiere, mai sunt nițel retușate.

Bloggerul Asian Petrolhead vine însă să le potolească setea și curiozitatea fanilor, prezentând pentru prima dată noul electromobil în cele mai mici detalii. Acesta menționează că materialele utilizate în interior sunt plăcute la atingere și par mult mai calitative decât cele observate într-o Tesla. Pentru că IONIQ 5 a fost desenat cu accente retro, coreenii s-au decis să îmbine în habitaclu modernul cu clasicul, ori, în alte cuvinte, digitalul cu analogul. Ocupanții găsesc aici atât display-uri touch pentru comenzile esențiale, cât acționări prin butoane pentru unele funcții auxiliare.

Exteriorul e dominat de linii unghiulare, capota de tip ”clamshell” fiind prelungită până spre aripi, pentru o aerodinamică îmbunătățită, dar și un aspect mai special. Jantele de dimensiuni generoase par și mai mari la aspect, grație aplicațiilor din plastic în nuanțe contrastante aplicate pe aripi.

Mai multe vedeți însă în clipul video de mai jos, unde puteți vedea ”ambasadorul” mărcii IONIQ, pentru prima dată, în cele mai mici detalii.