(VIDEO) Peste 230 de motociclete de colecție, distruse în urma unui incendiu la un muzeu din Austria

De Sergiu   |  20 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Peste 230 de motociclete vintage și câteva automobile clasice, au fost distruse de un incendiu ce a avut loc la Muzeul Top Mountain Crosspoint situat în Alpii Austrieci, ce a luat foc pe 18 ianuarie. Deschis în 2016, muzeul a găzduit o selecție impresionantă și diversă de bijuterii pe două roți din câteva epoci distincte.

Localul prefăcut în scrum era situat la o altitudine de 2.175 metri deasupra nivelului mării, la granița dintre Austria și Italia și a fost considerat cel mai înalt muzeu din Europa. În ultima perioadă, acesta s-a extins cu aproape 200 de exemplare, de la cele 30 de unități de la care a pornit totul. Printre cele mai reprezentative prezențe din colecție se numără motociclete produse de Vincent, Matchless, MV Augusta, Sunbeam, Zündapp și Brough Superior, dar și o replică a unui Aston Martin DB5 din filmele cu James Bond, un Messerschmitt KR175 și o Alfa Romeo 8C 2300 Monza.

Din rapoartele autorităților reiese că nicio persoană nu a fost rănită în incendiu. Vehiculele au fost însă distruse. Imaginile video ce au surprins momentul în care echipele de pompieri încercau să stingă flăcările ne duc la gândul că este puțin probabil să rămână ceva din comoara ce era găzduită odinioară în interiorul muzeului. 

La momentul producerii incendiului, muzeul era oficial închis de pe 3 noimebrie 2020 pentru a se conforma normelor restrictive instituite de autorități pentru a combate pandemia de COVID-19. Se dorea deschiderea acestuia pe 24 ianuarie curent, dar n-a fost să fie...

Potrivit datelor preliminare oferite de pompieri, incendiul a început în jurul orei 4, în dimineața zilei de luni. Cauza acestuia nu a fost determinată.