(VIDEO) Primele 5 unități din lotul de 100 de autobuze noi ISUZU au ajuns la Chișinău!

De Pavel   |  29 Iulie, 2021

Distribuie :

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că primele cinci autobuze, din cele 100 de unități noi procurate, au ajuns deja în capitală! Acestea sunt dotate cu sistem de aer condiționat, podea joasă cu platformă retractabilă pentru a asigura accesul persoanelor cu necesităţi speciale, au o lungime de 12.3 metri, 27 locuri pe scaune și 107 în total. 

Autobuzele au fost fabricate în 2021, iar termenul de garanție este de 6.5 ani, perioadă în care producătorul va asigura și mentenanța unităților de transport. Conform contractului de achiziționare, urmează să fie livrate alte 28 de unități de transport, iar restul vor ajunge la Chișinău până la finele anului.

Costul total al autobuzelor este de circa 12.5 milioane de euro!

Totodată, până la sfârșitul săptămânii vor fi livrate și 10 autobuze VDL din Olanda, din lotul celor 58 de autobuze cu parcurs, achiziționate de municipalitate.

În prezent, în Parcul Urban de Autobuze au ajuns 18 autobuze cu parcurs marca VOLVO și MAN din Norvegia. Primele 4 dintre acestea au fost deja distribuite pe diferite rute în suburbii, acolo unde necesitatea de transport public este una stringentă.

Toate unitățile de transport vor trece testarea tehnică, apoi vor fi repartizate pe rutele municipale în oraș și în suburbii.