(VIDEO) Un Porsche 356 a fost transformat în EV! Propulsorul electric este cuplat la o cutie de viteze manuală

De Inna   |  22 Noiembrie, 2021

Distribuie :

Un Porsche 356 a fost transformat într-un automobil electric, care, în premieră, are propulsorul electric cuplat la o transmisie manuală. De convertirea automobilului s-a preocupat o companie specializită, căreia i-a reușit să păstreze autenticitatea bătrânului Porsche. 

Electrogenic este compania care s-a preocupat de electrificarea Porsche-ului clasic. Trebuie să menționăm că inginerilor le-a reușit să cupleze cutia manuală în patru rapoarte la un motor electric. Propulsorul termic era de origine Volkswagen, mai exact de la un Beetle, iar acum automobilul se poate lăuda cu performanțe frumoase de 120 CP și 235 Nm. 

Grație unui mic motor secundar, care se turează până la 8000 RPM, propulsorul electric se comportă la fel ca un motor termic. Motorașul oferă o acustică specifică, iar regimul de funcționare al acestuia poate fi văzut prin turometrul special instalat în bord. Mașina are, astfel, și un ambreiaj, iar propulsorul poate fi turat atunci când cutia este în punctul mort.

Automobilul nu are servodirecție, iar propulsorul electric nu are un sistem de recuperare a energiei. Mașina este făcută la comandă, iar prețul acestei conversii, împreună cu mașina, constituie între 40.000 și 70.000 de dolari.