Volkswagen a oprit producția versiunii standard a Golf-ului pentru piața din SUA

De Sergiu   |  24 Ianuarie, 2021

Distribuie :

După aproape de jumătate de veac, versiunea standard a modelului Golf își încheie cursa pe piața din SUA. Din 1974, anul în care a fost introdus pe piața din SUA, s-a reușit o performanță impresionantă înregistrată de compactă, cu peste 2.5 milioane de exemplare vândute. 

Săptămâna trecută, de pe linia de asamblare a uzinei din Puebla, Mexic a plecat ultimul exemplar. Tirajul actual va fi distribuit către reprezentanțe pe parcursul acestui an. Golf-ul nu dispare însă în totalitate. Dealerii locali vor comercializa versiunile sportive GTI și R de generație actuală, dar unitățile vor fi asamblate în centrele industriale din Europa. Acestea vor fi disponibile spre procurare din toamna anului curent.

Hatchbackul este echipat în SUA cu un motor turbo de 1.4 litri volum ce dezvoltă 149 CP și un cuplu de 249 Nm, în combinație cu o cutie de viteze manuală cu șase trepte, sau o transmisie automată cu opt rapoarte. Pentru versiunea de bază se cer 23.195 $, iar pentru versiunea GTI, prețul începe de la 29.690 $. GTI-ul are sub capotă un propulsor de 2.0 litri volum, turbo, cu un output de 245 CP și 370 Nm, fiind echipat și cu sistemul de tracțiune integrală 4Motion, diferențial cu torque vectoring.

În ciuda faptului că noua generație Golf, a opta, este deja lansată, pe piața din SUA, s-a continuat, până recent, producerea Golf-ului Mk7. Cea mai probabilă cauză a discontinuării modelului sunt vânzările în scădere continuă - în 2020 au fost vândute doar 25.693 exemplare.