Volkswagen a prezentat cel mai ieftin automobil electric din gamă! Îl va înlocui pe Polo

De Inna   |  16 Martie, 2023

Distribuie :

Volkswagen a dezvăluit ID.2all, conceptul care anticipează un hatchback pur electric, de dimensiunile lui Polo. Noutatea este că acest automobil va deveni unul accesibil pentru mai multe categorii de persoane. 

Încă cu mult timp în urmă, oficialii Volkswagen, împreună cu alți constructori auto au promis că vor revoluționa industria auto prin crearea unui automobil accesibil. Iată că Volkswagen se apropie tot mai rapid de această idee și prezintă primul concept în acest sens. 

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Debutul conceptului este așteptat în 2025 și va avea un preț de 25.000 de euro. Anume în acest mod, germanii intenționează să lupte împotriva unui eventual Tesla Model 2 și a valului de mașini electrice venite din China. În pofida faptului că va fi un automobil accesibil, germanii îl vor dota cu un motor puternic, care va dezvolta 226 CP. În acest context, sprintul 0-100 km/h va fi realizat în mai puțin de 7 secunde. 

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

Conceptul ID.2all folosește aceeași platformă MEB, ca în cazul modelelor ID.3 și ID.Buzz. Doar că, aceasta a fost un pic scurtată. Respectiv, conceptul măsoară 4.05 metri în lungime, iar ampatamanetul atinge 2.6 metri. Din punct de vedere al dimensiunilor, automobilul este asemănător unui Golf. 

Prin introducerea lui ID.2all, germanii anunță o nouă filosofie de design, care totodată face trimitere la unele elemente din trecut. Drept exemplu putem vorbi despre farurile și stopurile, care rămân a fi unite de o bandă LED, doar că mai groasă. Pe interior, germanii au instalat două ecrane generoase. Iar în spatele volanului este un instrumentar de bord digital, care măsoară doar 5 inch. Mai nou, Volkswagen revine la butoanele fizice. Avem comenzi sub ecranul central, avem butoane pe volan și chiar avem o rotiță pentru controlul sistemului multimedia pe consola centrală.

x
x
x
x
x
x

Încă nu se cunosc toate detaliile de ordin tehnic, însă oficialii german se laudă că noul concept va oferi o autonomie de 450 km. Încărcarea de la o priză rapidă se va face, de la 10 la 80%, în doar 20 de minute, iar mașina va putea fi încărcată cu 11 kW de la o priză AC.