Votat în prima lectură! Șoferii care vor încălca regimul de viteză vor rămâne fără permis

De Pavel   |  16 Septembrie, 2022

Distribuie :

Vitezpmanii ar putea fi pedepesiți de oamenii legii mai dur, iar unii dintre aceștia ar putea rămâne și cu permisul suspendat! Un proiect de lege în acest sens a fost votat ieri de deputați.

Joi, 15 septembrie, 60 de deputați au votat pentru înăsprirea sancțiunilor pentru șoferii iubitori de viteză. Documentul are scopul de a responsabiliza conducătorii auto și de a crește nivelul de siguranță a traficului rutier, prin reducerea numărului de accidente.

Una dintre prevederile proiectului de lege este suspendarea dreptului de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 30 la 45 de zile, în cazul șoferii vor depăși limita de viteză cu de la 40 km/h până la 60 km/h. În cazul în care limita de viteză a fost depășită cu de la 60 până la 80 km/h peste limita admisă, se va suspenda dreptul de a conduce un mijloc de transport pe un termen de până la 75 de zile.

De asemenea, vor fi sancționați contravențional și proprietarii mijloacelor de transport, care refuză sau se eschivează să comunice identitatea persoanei căreia i-a fost încredințată conducerea vehiculului și a încălcat regulile de circulație.

Autorii au mai propus diminuarea unor sancțiuni. De exemplu, șoferii care nu vor respecta marcajul rutier se vor alege doar cu un avertisment, aceasta fiind o opțiune pe lângă amendă.