A fost prezentat Lucid Air! Rivalul lui Tesla Model S oferă 1.080 CP și autonomie de până la 827 km

De Pavel   |  10 Septembrie, 2020

Distribuie :

Lucid Motors a organizat un eveniment ,marcant pentru segmentul de vehicule lectrice, în cadrul căruia a prezentat modelul Lucis Air. Vehiculul se va impune în fața concurenilor cu o versiune de top de 1.080 CP, autonomie maximă de 827 de kilometri și un display curbat la interior de 34 de inch!

Lucid Air păstrează o mare parte a elementelor de design de pe conceptul cu același nume prezentat în 2016. Primul model al americanilor de la Lucid Motors, a fost construit pe platforma proprie Lucid Electric Advanced Platform (LEAP), dezvoltată astfel încât sistemul de propulsie să afecteze cât mai puțin spațiul disponibil la interior.

La capitolul interior, vehiculul pur electric se laudă cu un display 5k uriaș de tocmai 34 de inch, dar și un ecran touch retractabil, destinat șoferului pentru operarea anumitor funcții. O mare parte dintre funcții pot fi gestionate și prin asistentul vocal Alexa dezvoltat de Amazon.

În versiunea standard, modelul este livrat cu 5 locuri, însă clienții pot bifa bancheta din spate cu două scaune "executive".

La capitolul motorizări, Lucid Air este disponibil în 4 versiuni, care variază în funcție de putere și autonomie. În acest moment, constructorul a afișat doar trei dintre acestea, precum urmează: 

- Lucid Air Dream Edition cu o putere totală de 1.080 CP, o accelerare de la 0-96 km în doar 2.5 secunde, 9.9 secunde pentru exercițiul de 1/4 de milă, viteza maximă 269 km/h, autonomie de 750 km și preț de la 169.900 de dolari

- Lucid Air Grand Touring cu 800 CP, 3 secunde pentru repriza 0-96 km/h, 10.8 secunde pentru sfertul de milă, viteza maximă 269 km/h și autonomie de 827 kilometri. Preț de pornire: 139.000 de dolari;

- Lucid Air Touring care oferă 620 CP, 3.2 secunde pentru accelerarea de la 0-96 km/h, 11.4 secunde pentru 1/4 de milă, viteza maximă 250 km/h și autonomie de 650 kilometri. Preț de pornire: 95.000 de dolari.

Versiunile descrise mai sus, sunt echipate cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare axă, care asigură o tracțiune integrală. Valorile de autonomie sunt calculate conform  standardului american EPA, care este mai dur și realist decât ciclul WLTP utilizat în Europa.

În această ordine de idei, Lucid Air devine vehiculul electric cu cea mai mare autonomie din segment, care măsoară 827 de kilometri, depășind astfel Tesla Model S, care oferă maxim 643 de kilometri pe baza standardului EPA.

Reprezentanții Lucid declară că,în timp de circa 20 de minute, bateria se va încărca suficient de mult pentru a oferi o autonomie de 480 de kilometri! Aceasta încărcare rapidă este posibilă grație faptului că viteza de încărcare va fi de peste 300 kW, iar sistemul electric folosit are 900 de volți.

Lucid Air Dream Edition și Air Grand Touring vor fi disponibile din al doilea trimestru al anului 2021, în timp ce Air Touring va putea fi achiziționat spre sfârșitul lui 2021.

Versiunea de bază Lucid Air va apărea abia în 2022 și va avea un preț mai mic de 80.000 de dolari, însă aceasta nu a fost încă detaliată.

Totodată, Lucid Motors ține să menționeze că Lucid Air integrează 32 de senzori individuali, printe care senzori radar și ultrasonici, un senzor Lidar și software pentru sisteme autonome de nivelurile 2 și 3. Printre sistemele menționate se numără Full Speed Highway Assist, Traffic Drive-Off Alert, Headlight Assist, Surround View Monitoring, Blind Spot Display, Cross Traffic Protection, Traffic Sign Recognition și Automatic Emergency Braking.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x
x

 

Recomandate:

Alpina B3 Sedan este cea mai fresh alternativă pentru viitorul BMW M3! - Photo
Noutăți
Alpina B3 Sedan este cea mai fresh alternativă pentru viitorul BMW M3!

Noile generații BMW M3 și M4 sunt gata de lansare. Despre asta ne-au vorbit pozele teaser și imaginile spion de mai devreme. Și nu le-am văzut doar noi, ci toată planeta, iar reacțiile publicului

Redactor AE
(VIDEO) Vezi momentul în care un motor diesel extrem, turat la maxim explodează în timpul testelor - Photo
Diverse
(VIDEO) Vezi momentul în care un motor diesel extrem, turat la maxim explodează în timpul testelor

Iată ghinionul unei echipe ce testa un motor diesel extrem de potent (aproape 3.000 CP din spusele organizatorilor) ce a avut parte de o surpriză neplăcută. Chiar dacă și-au atins obiec

Sergiu
Taxa auto anuală să fie exclusă? Iată cu ce propuneri a venit Guvernul lui Chicu - Photo
Noutăți
Taxa auto anuală să fie exclusă? Iată cu ce propuneri a venit Guvernul lui Chicu

În prag de alegeri, guvernul în actuala sa componență s-a gândit să vină cu un nou proiect: eliminarea taxei rutiere, plătite anual și includerea acesteia în prețul carburanțil

Redactor AE