Acest model, cu look de Chevrolet Corvette vine din China. E un PHEV și costă peste 86.000 $

De Sergiu   |  29 Septembrie, 2020

Distribuie :

Tendințele de copiere a chinezilor s-au reorientat spre modele clasice, dovadă fiind și acest proiect prezentat în cadrul Salonului Auto de la Beijing. Producătorul auto ce se află în domeniu de doar un an, numit Songsan a realizat o copie fidelă a legendarului sport car american, Chevrolet Corvette de primă generație.

Se pare că succesul mașinii americane rezonează și la mai mult de jumătate de secol, iată de ce chinezii s-au decis să prezinte această replică, puțin stângace, care apropo, e planificată să ajungă și pe piața din SUA.

Conexiunea dintre un Corvette C1 original și acest proiect, numit Dolphin SS se finisează însă la aspect. Copia nu e propulsată de un small-block american potent, ci este un PHEV veritabil, pus în mișcare de un motor de 1.5 litri volum în combinație cu un motor electric alimentat de un pachet de baterii având capacitatea de 16 kWh. O autonomie generală de până la 100 km și o dinamică 0-100 km/h de 4.9 secunde au fost anunțate de proaspătul constructor.

x
x
x
x
x
x
x
x

În ciuda siluetei clasice, farurile sunt prezentate cu LED-uri, iar parbrizul curbat, reminiscent de original este multiplu laminat pentru a oferi protecție. Interiorul are însă prea puține similarități cu originalul. Acesta e complementat de elemente moderne, un ecran tactil multimedia și un tablou de bord electronic, și este decorat cu inserții din lemn și aluminiu polisat.

Mai mult, nu este vorba de un simplu prototip. Mașina va fi produsă în tiraj limitat, iar prețul e destul de piperat - peste 86.000 $, lucru ce face PHEV-ul mai scump în China decât un Chevrolet Camaro.

Aceste scaune într-o stare deplorabilă de pe un Chevrolet Corvette se vând cu 90.000 de dolari! Află de ce
Pe site-ul de vânzări online eBay, a fost scos la licitație un lot absolut neobișnuit. Este vorba despre o pereche de scaune într-o stare deplorabilă, care acum 68 de ani în urm
AutoExpert