Alpina B3 Sedan este cea mai fresh alternativă pentru viitorul BMW M3!

De Redactor AE   |  21 Septembrie, 2020

Distribuie :

Noile generații BMW M3 și M4 sunt gata de lansare. Despre asta ne-au vorbit pozele teaser și imaginile spion de mai devreme. Și nu le-am văzut doar noi, ci toată planeta, iar reacțiile publicului au fost dintre cele mai diferite. 

Cum se întâmplă de obicei, majoritatea i-au criticat pe bavarezi. Probabil că din acest motiv, Alpina a accelerat dezvoltarea unui model nou, bazat pe Seria 3 și care să se impună cu performanțe similare. Mai mult, producătorul a ales să includă și sistemul de tracțiune integrală, mimând astfel pe cât posibil, performanțele și caracteristicile fratelui vitreg M3. 

În rezultat le-a ieșit nu o mașină albastră sau verde cum ne-am fi așteptat cu toții să vedem la o Alpina, ci roșie, Imola Red Metallic. Și arată foarte tare!

Germanii nu au precizat care este indicile motorului folosit, dar cel mai probabil că este un B58, din moment ce se spune că este un 3.0 litri twin-turbo modificat și se găsește sub capota unui G20. Unitatea în șase cilindri, acum revizuită, este capabilă de 462 de CP și 700 Nm de cuplu motor, iar cuplată la sistemul xDrive și cu un diferențial blocabil în dotare, poate accelera sedanul bavarezilor de la zero la prima sută la oră în 3.8 secunde! 

Viteza maximă? Depășește ușor pragul de 300 km/h (303)!

x
x
x