Bentley anunță o nouă versiune exclusivistă! Se numește Continental GTC Mulliner și va fi dezvăluită pe Riviera Franceză

De Sergiu   |  31 Iulie, 2020

Distribuie :

Puține locuri s-ar potrivi mai bine debutului unui Bentley ca St Tropez. Mașinile mărcii se integrează armonios cu peisajele marine și clima mediteraneană. Mai ales când vine vorba de un Mulliner.

Producătorul știe asta, așa că s-a decis să prezinte versiunea Continental GTC Mulliner pe Riviera Franceză. Modelul va primi o serie de adiții de la divizia specială a celor de la Bentley. În primul rând, e vorba de noua grilă, numită ”Double Diamond”, prize de aer laterale unice și jante personalizate de 22 inch. Dar asta nu e tot! Caroseria va putea fi vopsită într-o paletă de tocmai 88 culori.

Interiorul este finisat în așa numitul sistem ”Diamond-in-Diamond”. Acesta este realizat cu ajutorul a 400 mii de cusături, câte 712 pentru fiecare desen romboidal prezent în mașină! Interiorul mai vine cu o combinație imensă de inserții de lemn în diferite culori și reliefuri, care sunt iarăși 88! Clienții mai pot comanda, opțional, un sistem audio optimizat, cu tocmai 18 difuzoare împreună cu un amplificator de 2200 W.

Mașina e echipată cu un motor de 4.0 litri volum V8, twin turbocharged ce realizează un sprint 0-100 km/h  în doar 4.1 secunde, iar viteza maximă e de 318 km/h.Vârful de gamă va fi un W12 ce crește performanța: 0-100 km/h în 3.7 secunde și 333 km/h maximi.

Modelul va fi lansat pe proprietatea hotelului de lux Cheval Blanc din St Tropez în cadrul Bentley Summer Tour vara aceasta.

Iar acum puțină istorie! Ce înseamnă, de fapt un Bentley cu terminația ”Mulliner”? Pentru Bentley, aceasta înseamnă posibilitatea unei configurări unice a interiorului și exteriorului mașinii. Practic, fiecare trăsătură vizuală poate fi modificată după placul clientului, în orice culoare acesta dorește. Mulliner a început ca o companie distinctă cu o istorie de câteva secole, specializată la început în confecționarea șeilor, iar mai apoi a trăsurilor la comandă. În secolul XX, compania era specializată în modificarea mașinilor britanice. Iar acum, aceasta este ramura exclusivistă a producătorului britanic.

x
x
x
x
x
x
x
x
x
x