Cadillac prezintă MagneRide 4.0, suspensia adaptivă cu cel mai rapid feedback din lume

De Sergiu   |  16 Octombrie, 2020

Distribuie :

Americanii de la Cadillac anunță actualizarea suspensiei MagneRide, ce se crede că va reduce practic în jumătate timpul de reacție înregistrat de generația actuală a acesteia.

Noile amortizoare MagneRide 4.0 vor veni standard pe CT4-V și CT5-V 2021, pe CT5 Sport, unde vor fi grupate într-un nou pachet V Performance și în echipările Sport și Platinum ale noului Escalade.

Noua versiune a MagneRide este deja a patra iterație a suspensiei dedicate Cadillac,  afirmându-se că poate oferi un feedback la amortizare cu până la 45% mai rapid decât sistemul actual. Astfel, suspensia va răspunde mai repede la diferite condiții de drum, scanând drumul de până la 1.000 ori pe secundă și, prin urmare, va optimiza confortul și siguranța. 

După cum sugerează și numele, MagneRide prezintă amortizoare umplute cu fluid magnetoreologic, a cărui vâscozitate poate fi reglată folosind un câmp magnetic. Cu cât vâscozitatea este mai mare, cu atât amortizarea este mai rigidă.

În sistemul MagneRide, electromagnetii sunt utilizați pentru a controla vâscozitatea, pe baza informațiilor despre suprafața drumului colectate de la traductorii roților și o unitate de măsurare inerțială.În cea mai recentă versiune a MagneRide, aceste sisteme de măsurare funcționează de patru ori mai repede decât în ​​generația anterioară.

x
x