Cel mai extrem Volkswagen Golf GTI din istorie a fost prezentat în 2007, cu motor W12 și tracțiune spate!

De Pavel   |  11 Iunie, 2021

Distribuie :

În 2003 cei de la Volkswagen prezentau a cincea generație a modelului iconic Golf. Acesta era din sponibil în ofertă în diferite caroserii, configurări și motorizări. Printre opțiunile disponibile se număra și varianta de performanță GTI, de circa 200 CP, care a pus baza unui concept extrem.

Este vorba despre proiectul Golf GTI W12 650, prezentat de constructorul german cu ocazia evenimentului Worhersee 2007. Fanii modelului au rămas compleșiți, iar mulțimea înconjura mașina pentru a o analiza cât mai minuțios. 

x
x
x
x
x
x

 

Pe lângă exteriorul modificat în stilul mașinelor de curse, evacuarea cvadruplă și interiorul gata să găzduiască doar două persoane, principala atracție era sistemul de propulsie și în general partea tehnică a automobilului.

Sub capotă se regăsea celebra uniatate W12 cu două turbine, de 6.0 litri volum, împrumutată de pe luxosul Bentley Continental GT. Așa cum ne sugerează denumirea conceptului, motorul era capabil de 650 de cai putere, gestionați de o transmisie automată cu șase rapoarte și transmiși către puntea spate!

În aceste condiții, cel mai extrem Golf GTI Mk5 era capabil să accelereze de la 0-100 km/h în 3.7 secunde, în timp ce viteza maximă atingea pragul de 325 km/h!