General Motors a prezentat sistemul electric de propulsie capabil să dezvolte 1.000 CP

De Pavel   |  18 Septembrie, 2020

Distribuie :

Concernul General Motors a dezvăluit o serie de detalii cu privire la noua instalație electrică dezvoltată. Platforma va fi folosită în cazul viitoarelor modele pe care compania intenționează să le producă până în anul 2023.

Gama Altium Drive este alcătuită din cinci module interschimbabile și trei motoare electrice cu caracteristici diferite. Noua platformă vă permite să alegeți puterea optimă, cuplul, dar și eficiența energetică a instalației de alimentare. În baza acestei platforme modulare, constructorul va putea produce vehicule electrice cu tracțiune pe orice axă, unde puterea totală va varia de la 235 la 1.000 cai putere!

Folosind noua arhitectură, GM va putea produce atât vehicule pentru off-road, cât și modele electrice de performanță. Printre brandurile care vor folosi gama Ultium Drive, se numără: Chevrolet, Cadillac, GMC și Buick. Primul vehicul care va primi platforma modulară va fi noul GMC Hummer EV, care va pune la dispoziția șoferului un total de 1.000 de cai putere.

Potrivit reprezentanților GM, platforma Ultium Drive va fi mai receptivă decât sisteme le de propulsie care folosesc motoarele cu ardere internă și, va permite un control mai precis al puterii și cuplului. Până în 2023, compania intenționează să lanseze 20 de vehicule electrice construite pe noua arhitectură modulară.