ID.1, conceptul mașinii electrice urbane de la Volkswagen ar putea înlocui actualul e-UP!

De Sergiu   |  19 Septembrie, 2020

Distribuie :

Cunoscutul constructor de la Wolfsburg a adoptat o strategie ecologică pentru viitor și mizează la greu pe noile EV-uri din gama ID pentru succes. Recent, au început livrările modelului ID.3 în Europa, iar SUV-ul ID.4 este la doar câteva zile distanță de prezentarea oficială, setată pentru 23 septembrie.

Acum, ”micuțul” gamei, EV-ul ID.1 pare să primească undă verde. Compacta electrică urbană a fost anunțată încă la finele lui 2019, iar acum unele surse susțin că în următorii 5 ani, acesta se va materializa într-o prezență reală.

Se crede că ID.1 va înlocui actualul Volkswagen e-UP. Mișcarea pare și mai plauzibilă în lumina anunțului recent al celor de la Skoda, care au pus cruce pe Citigo, și incertitudinii ce planează deasupra Seat Mii, ce împart aceeași platformă.

”Vom lua cu siguranță în calcul segmentele mai mici în viitor, așa că pregătim concepte. Modelele din segmentele mai mici sunt importante și foarte interesante pentru noi", a menționat oficialul Ralf Brandstätter.

Careva date tehnice nu sunt încă cunoscute. Utilizarea platformei MEB la baza modelului nu este nici ea garantată deoarece aceasta nu a fost proiectată pentru downsizing, așa că nu este exclusă o variație a acesteia mai mică, ce-ar putea servi drept bază nu doar pentr ID.1 ci și altor EV-uri ale producătrului. O autonomie eventuală de 300 km și baterii cu capacitatea de 24 și 36 kWh ar putea caracteriza viitoarea electrică urbană.