Joe Biden, noul preşedinte al SUA, vrea să înlocuiască cele 650.000 de mașini din flota guvernului cu electromobile

De Sergiu   |  26 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Noul Președinte al SUA, Joe Biden, a anunțat în seara zilei de ieri marea electrificare în rândurile flotei de mașini a guvernului și administrației. Din spusele acestuia, toate cele peste 650.000 de vehicule ce sunt folosite în prezent de angajații statului vor fi înlocuite de electromobile de producție locală, construite de poporul american.

“Guvernul Federal gestionează o flotă enormă de mașini pe care le vom înlocui cu electromobile produse în America de americani,” a anunțat proaspătul Președinte. 

În acest moment, din totalul de mașini ce deservesc aparatul de Stat al SUA, doar 3.200 sunt electrice, deci tranziția va presupune costuri masive, care se ridică la zeci de miliarde de dolari. Aproximativ 412.000 din numărul cumulativ de vehicule sunt autocamioane, dintre care 272.000 sunt ușoare, iar 39.000 - de mare tonaj. Circa 224.000 sunt autoturisme, iar alte 8.000 sunt ambulanțe sau alte tipuri de unități de transport.

Președintele nu a oferit alte detalii, cum ar fi perioada în care se va derula această tranziție la electrificare sau posibilii producători care vor furniza vehiculele. Anunțul lui Biden face parte dintr-o strategie mai amplă, ce vrea să stimuleze producția americană și să creeze noi joburi. Circa 540.000 de americani și-au pierdut locurile de muncă ca urmare a pandemiei, deci pasul e binevenit. Rămâne de văzut când proiectul se va materializa în realitate și cum va fi întâmpinat de populație.

Cu doar câteva zile în urmă, vă informam despre noua strategie elaborată Biden și administrația sa, ce include trecerea industriei automotive către electrificarea universală și anularea unor standarde adoptate de predecesorul actualului președinte.

Noul președinte al SUA din prima zi de mandat a înăsprit cerințele către producătorii auto
Cel de-al 46-lea președinte al SUA, Joe Biden, în prima sa zi de lucru a ordonat anularea unor standarde din industria automobilelor adoptate de predecesorul său, Donald Trump. Primele
AutoExpert