Noile Toyota Supra și BMW Z4 ar putea lua foc din mers din cauza rezervoarelor de combustibil defecte

De Pavel   |  23 Noiembrie, 2020

Distribuie :

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului Rutier din SUA (NHTSA) a anunțat retragerea a 49 de ecemplare a modelelor BMW Z4 și Toyota Supra produse în 2020. Toate mașinile se prezintă cu un risc major de incendiere din cauza rezervoarelor de combustibil cu defect din uzină.

Noua Toyota Supraîmparte aceeași platformă cu BMW Z4 de a treia generație. Roadster-ul german și cupe-ul nipon folosesc aceleași motoare, elemente de suspensie și interior. Acum, ambele modele înregistrează și o problemă comună, care se regăsește la nivelul rezervorului de combustibil, care se poate incendia în timp ce mașinile se deplasează.

Cauza incendiului poate fi sudura slabă între cele două jumătăți ale rezervorului de benzină. Prin partea defectuoasă se scurge combustibilul, care, în orice moment poate cauza incendiul întregului compartiment de combustibil.

În această ordine de idei, oficialii au rechemat în service 35 de modele Toyota Supra și 14 exemplare BMW Z4. Toate automobilele vor avea parte de o înlocuire gratuită a rezervoarelor de combustibil.