Noul Kia Sportage înregistrează un număr record de precomenzi

De Pavel   |  8 Iulie, 2021

Distribuie :

A cincea generație Kia Sportage a provocat o agitație pe piața internă din Coreea de Sud. Potrivit oficialilor, în prima zi de la deschiderea caietului de comenzi, Sportage a reușit să fie comandat de 16.078 de clienți, stabilind un nou record în segmentul SUV-urilor compacte. Însă această cifră nu depășește recordul intern al companiei, care este înscris de modelul Sorento, comandat de clienții sud-coreeni într-un număr de 18.941 de precomenzi, în doar o zi!

Managerii mărcii declară că succesul noului Sportage este meritul ”interiorului inovator”, care potrivit lor îi va oferi modelului poziția de lider în segment. Habitaclul lui Sportage este inspirat de cel al lui Sorento și oferă un cluster care integrează istrumentarul de bord virtual de 12 inch și display-ul sistemului multimedia.

La lansare Sportage va fi disponibil cu două motorizări convenționale. Prima implică un benzinar de 1.6 litri volum care dezvoltă 180 de cai putere și 265 Nm. În acest caz, clienții vor putea opta fie pentru o transmisie manuală cu șase trepte, fie pentru una automată cu șapte trepte și dublu ambreiaj.

A doua opțiune este reprezentată de un propulsor diesel nou, de 2.0 litri volum, care oferă 186 de cai putere și 417 Nm. Acesta poate fi bifat doar acompaniat de o transmisie automată cu opt rapoarte. 

Ulterior, cea de-a cincea generație Kia Sportage va fi oferită și cu unități hybrid și plug-in hybrid.

x
x
x
x
x