Pe urmele Apple? Și gigantul Xiaomi ar dezvolta o mașină electrică

De Sergiu   |  22 Februarie, 2021

Distribuie :

Segmentul automobilelor electrice pare atât de lucrativ în acest moment, încât chiar și giganții specializați în alte zone văd în perspectivă o posibilă colaborare, sau chiar o extindere în acest domeniu. Epopeea viitoarei mașini electrice Apple continuă să țină în suspans publicul, or prea multe incertitudini planează la moment peste acest proiect. 

Din spusele unor surse însă, Apple nu e singurul mogul tehnogic care vrea să se afirme în industria automotive. Iată că, potrivit unei publicații chineze, gigantul Xiaomi ar vrea să-și cerce puterile în a dezvolta o mașină electrică.

Nu au fost făcute publice careva detalii sau caracteristici tehnice ale eventualei mașini electrice. Chiar și așa sursele locale menționează că gigantul nu va opta pentru construirea unei fabrici proprii ci va urma în mare parte modelul Apple - va apela la unul din producătorii de automobile pentru asamblarea vehiculelor, nefiind exclusă însă și o posibilă producție proprie, dacă contextul va fi relevant.

Publicația chineză menționează că principalul motiv al acestui pas ar fi dinamica tot mai nefavorabilă în care se vând smartphone-urile la momentul actual, fiind necesar o strategie pentru dezvoltarea afacerii.

Aceeași sursă afirmă că numele de cod al proiectului ar fi Micar (logic) și că primele mișcări la faza de dezvoltare ar fi avut loc încă în 2018.

Xiaomi, care este considerat unul dintre liderii globali pe piața telefoanelor, ar uni cel mai probabil forțele cu un producător auto chinez dacă informația pusă la dispoziție de sursele chineze se va materializa într-adevăr. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile ulterior și ce va avea gigantul de spus în această privință.