Șoferul care a lovit mortal un băiețel de 10 ani lângă aeroport, va sta după gratii 1.5 ani!

De Inna   |  25 Mai, 2023

Distribuie :

Pe 22 decembrie 2022, un șofer de 23 de ani a lovit mortal un băiețel de 10 ani pe o trecere de pietoni din preajma aeroportului. Tânărul se deplasa din direcția străzii Aeroportului, în direcția străzii Bacioii Noi, municipiul Chișinău. Trebuie să menționăm că acesta a ignorat mai multe prevederi RCR. 

Astăzi, 25 mai 2023, a fost pronunțată sentința în cadrul Judecătoriei Buiucani cu referire la cazul băiatului decedat. Prin urmare, șoferul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, dintre care doar un an și jumătate va sta după gratii. 

"Astfel, potrivit sentinței, inculpatul a fost recunoscut vinovat de încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei, încălcare ce a cauzat din imprudenţă decesul unei persoane (art. 264 alin.(3) lit.b) din Codul penal) stabilindu-i-se o pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de 3 ani, cu executare în penitenciar de tip deschis.

În temeiul art.90/1 din Codul penal, instanța a dispus că inculpatul va executa pedeapsa cu închisoare pe un termen de 1 an și 6 luni în penitenciar de tip deschis, iar executarea restului pedepsei aplicate cu închisoarea de 1 an și 6 luni se suspendă parțial pe o perioadă de probațiune de patru ani, dacă în această perioadă inculpatul nu va săvârși o nouă infracțiune și prin respectarea condițiilor probațiunii, va îndreptăți încrederea ce i s-a acordat". 

De asemenea, permisul de conducere al inculpatului va fi anulat și transmis Agenției Servicii Publice. Totodată, instanța a dispus și încasarea din contul inculpatului a unei sume de 600.000 lei, care se va califica drept prejudiciu moral cauzat prin infracțiune. Potrivit procurorilor, sentința este prea blândă și aceștia o vor contesta cu apel.