Titlul de cel mai rapid SUV din lume pleacă către Tesla Model X (VIDEO)

De Redactor AE   |  9 Februarie, 2016

Distribuie :

Primul SUV din gama constructorului american de automobile Tesla Motors, EV-ul Model X, a ajuns pe mâna băieţilor de la dragtimes, care s-au şi grăbit să afle cât de rapid poate fi. Iar pentru a afla acest lucru, au ales versiunea de top, P90D ce poate fi rulată în regimul Ludicrous Mode.

Şi pentru a-i face sarcina şi mai complicată, s-a mers pe varianta cu şapte locuri. Vă daţi seama că la aşa dimensiuni şi greutate, nu putem vorbi despre vreun oarecare avantaj, în faţa oricărui alt vehicul. Dar cu toate astea, adaosul de kWh îşi spune cuvântul, spre exemplu în comparaţie cu Tesla Model S P85D. Sedanul este mai bine optimizat, mai fluid, cu garda la sol mai mică şi totuşi mai puţin performant.

Urmărind videoclipul postat pe canalul de YouTube al DT, veţi observa că Model X accelerează de la 0 la 100 km/h în 3.35 secunde, iar până la 160 km/h (100mph) are nevoie de 7.98 secunde, în timp ce Model S se opune cu doar 8.3 secunde! Până şi Bentley Bentayga rămâne cu praf în ochi, aşa cum prima sută la oră vine după 4.1 secunde.