UAZ a dezvăluit conceptul unui SUV din anii '80, care nu a mai reușit să fie produs în serie

De Pavel   |  22 Septembrie, 2020

Distribuie :

UAZ a publicat pe pagina sa de VKontakte o fotografie a conceptului numit "Ryurik". SUV-ul, care intenționa să se lanseze în producția de serie, a fost păstrat sub forma unui singur prototip.

Ryurik a fost construt pe baza modelului UAZ-469. Conform planului autorilor proiectului, Nikolai Kotov și Alexander Kostevich, noul SUV cu două uși ar fi trebuit să fie diferit în mod fundamental printr-o caroserie unică. În special, pentru modelul proiectat, inginerii au planificat să utilizeze panouri din fibră de sticlă atârnate pe un cadru din aluminiu sudat.

Dezvoltarea modelului a început în anii '80, însă primul prototip a fost gata deabia în 1994. Patru ani mai târziu, specialiștii au finalizat proiectul în proporție de 80%, iar ulterior, din cauza morții bruște a lui Nikolai Kotov, dezvoltarea proiectului a fost sistată.

Și chiar dacă designerii au reușit să construiască trei caroserii pentru SUV sovietic, prototipul Ryurik-ului construit în mijlocul anilor '90, a rămas unicul exemplar al unei mașini promițătoare.

x
x
x
x
x