Un nou teaser cu viitorul Acura MDX. Debutul modelului e setat pentru 8 decembrie

De Sergiu   |  1 Decembrie, 2020

Distribuie :

Bestsellerul de la Acura, MDX vine cu ceea ce producătorul de automobile numește „cea mai dramatică și mai vastă reproiectare din ultimii 20 de ani”. Asta înseamnă un stil mult mai armonios în exterior, transformând MDX-ul radical într-un vehicul cu mult mai multă prezență și fler vizual. Totuși constructorul nu a renunțat la unele elemente tradiționale deja, de genul grilei pentagonale.

MDX-ul regândit va fi mai mare și mai impunător decât predecesorul său, ceea ce este un lucru bun, deoarece va oferi mai mult spațiu, inclusiv pentru pasageri. Acura a spus că noua versiune va adăuga încă trei centimetri la ampatamentul generației actuale pentru a spori spațiul cabinei. Dimensiunea mai mare se datorează, în parte, unei noi platforme care rămâne la configurația familiară cu tracțiune față, fiind mai rigidă decât cea pe care o înlocuiește.

Noul MDX va fi alimentat de un V6 de 3.5 litri volum, conectat la o cutie de viteze automată cu 10 trepte, precum și de a patra generație de tracțiune integrală Super Handling și va ajunge la dealeri la începutul anului viitor. Ceva mai târziu, este așteptat un model de performanță ce va purta sigla ”S” ce va fi echipat cu un V6 turbo de 3.0 litri volum și va dezvoltă 355 CP.

Designul interior va reprezenta un pas major în ceea ce privește luxul și tehnologia în comparație cu cabina MDX. Aici se află un tablou de bord digital de 12.3 inci și un afișaj central HD, cel mai mare pus vreodată într-o Acura. Pe lângă piele Milano, vor fi prezente și inserții din lemn și metal.

Modelul va fi dezvăluit peste o săptămână, marțea viitoare, 8 decembrie. Primele exemplare vor fi distribuite către reprezentanțe la începutul lui 2021. Versiunea performantă ”S” va veni, câteva luni mai târziu.