(VIDEO) Mercedes-AMG GT 63 S a bătut din nou recordul stabilit de Porsche Panamera Turbo S pe Nurburgring!

De Pavel   |  11 Noiembrie, 2020

Distribuie :

Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC+ a devenit din nou cel mai rapid model din segment pe circuitul de la Nurburgring, după ce a bătut recordul stabilit de Panamera Turbo S facelift. Mercedesul a reușit să parcurcă traseul cu 2,01 secunde mai rapid decât Panamera și să recapete întâietatea.

Mercedes-AMG a anunțat că se pregătește de o revanșă încă în luna august, când Panamera facelift a reușit să parcurgă circuitul în 7 minute 29.81 secunde, adică cu 13 secunde mai rapid decât AMG GT 63 S. Însă Porsche nu a reușit să-și mențină recordul mult timp, acesta fiind făcut praf de Mercedes.

Condus de inginerul și fostul pilot de curse Demian Schaffert, vehiculul de performanță a parcurs un cerc complet în 7 minute 27.8 secunde, iar versiunea de 20,6 kilometri a pistei în 7 minute 23 secunde. Ambele rezultate ale lui GT 63 S au fost mai bune decât cele înscrise de Panamera, fiind legalizate notarial.

Amintim că, versiunea de top Mercedes-AMG GT 63 S 4MATIC + este echipată cu un motor V8 Bi-turbo de 4.0 litri volum, care dezvoltă 639 CP și 900 Nm. Resursele generate sunt gestionate de o transmisie automată cu nouă rapoarte și un sistem de tracțiunea integrală cu Drift Mode. Accelerarea de la 0-100 km/h durează 3.2 secunde, iar viteza maximă atinge pragul de 315 km/h!