(VIDEO) Motorul supercarului GMA T.50 este testat la limită sau cum sună un V12 aspirat natural la 12.100 rpm

De Sergiu   |  6 Iunie, 2021

Distribuie :

Cu aproape un an în urmă, în august 2020, Gordon Murray Automotive a dezvăluit lumii întregi supercarul T.50, succesorul conceptual al legendarului McLaren F1. Modelul a fost catalogat de către experții din breaslă drept una din cele mai importante premiere ale anului trecut și a reușit să obțină un feedback pozitiv. 

Supercarul impresionează inclusiv prin propulsorul primit. T.50 este echipat cu un motor V12 aspirat natural de 3.9 litri volum care dezvoltă 663 CP și 467 Nm de cuplu. Drept inspirație pentru realizarea acestui motor au servit propulsoare legendare care au animat nume sonore ca McLaren F1, Ferrari 250 GTO, cât și monoposturile din trecut. 

La acest moment compania asamblează primele exemplare, iar între timp mai împrăștie pe ici-colo câte o imagine din culise. Până acum fanii au fost bucurați cu videouri în care motorul funcționa la ralanti, apoi testat la 8.000 rpm, și chiar l-am văzut pe însuși Gordon Murray la volanul creației proprii. Dar acum a venit momentul culminant în care ne este sortit să auzim sunetul incredibil scos de motor în timp ce funcționează la parametrii ideali. 

În cel mai recent clip video postat de GMA, Dario Franchitti face o vizită cunoscutului proiectant de motoare Cosworth, pentru a auzi inima supercarului turată până la apogeu. În cadrul rundei de experimente, unitatea este testată în circumstanțe care simulează condițiile circuitului Le Mans.

Inițial, motorul este turat până la aproximativ 4.500 rpm. Chiar dacă sunetul e incredibil la această etapă, echipa de testare decide să surprindă și mai mult, crescând gradual turațiile până la 12.100 rpm. La acești parametri de funcționare agregatul sună aproape ca un bolid de F1 de altădată.

Merită menționat faptul că compania va construi în total doar 100 de exemplare ale supercarului T.50, prețul fiecărei unități fiind de circa 3.08 milioane de dolari. De asemenea, vor fi construite 25 de exemplare ale versiunii Niki Lauda, o iterație dedicată circuitului care omagiază cariera legendarului pilot austriac de F1.