(VIDEO) Primul vehicul electric marca Sony a început a fi testat pe drumurile publice

De Pavel   |  13 Ianuarie, 2021

Distribuie :

Compania Sony a publicat un material video filmat în timpul testelor rutiere a primului său vehicul electric numit Vision-S. În imagini apar câțiva reprezentanți a companiilor care conlucrează cu gigantul nipon în dezvoltarea EV-ului. 

Conceptul Vision-S a fost prezentat la începutul anului 2020 în cadrul evenimentului Consumer Electronics Show, iar acum, la distanță de aproape un an, acesta a reușit să se transforme într-un prototip care în prezent este testat în diferite condiții. EV-ul este echipat cu un sistem autonom avansat care utilizează atât camere, cât și radare pentru a ”vedea” drumurile ublice, iar numărul de senzori optici a crescut pe parcurs de la 33 la 40 de bucăți.

Potrivit dezvoltatorilor, Vision-S va reprezenta un electrocar "inteligent" capabil să interacționeze cu infrastructura rutieră, dar și cu alte mașini. Designul interior va facilita relaxarea și odihna, inclusiv datorită multitudinii de gadgeturi dezvoltate de Sony, unde se adaugă și sistemul audio multicanal 360 Reality Audio.

Prototipul Vision-S este construit pe platforma companiei austriece Magna Steyr, care intenționează, de asemenea, să asambleze mașinile electrice Fisker. În plus, constructia EV-ului nipon implică și specialiștii ungari de tehnologii autonome Almotive, dar și companii mari precum: Bosch, NVidia, ZF, Blackberry și producător de anvelope Continental.

Vision-S este pus în mișcare de două motoare electrice care dezvoltă un total de 268 cai putere. Acestea asigură o accelerare de la 0-100 km/h în 4.8 secunde, iar viteza maximă atinge pragul de 240 km/h.

Inițial, Sony nu intenționa să lanseze Vision-S în serie, mașina fiind mai mult un showcar expus la vitrină pentru a prezenta ”tehnologiile promițătoare ale companiei japoneze”. Cu toate acestea, membrii echipei de dezvoltare speră că EV-ul totuși va fi comercializat și așteaptă ca acest lucru să se întâmple cât mai curând posibil.

încă o încarnare în serie – cu "cât mai curând posibil".

Recomandate:

Ce ziceți dragi automobiliști? Bucuroși de noile prețuri la carburanți? - Photo
Sociale
Ce ziceți dragi automobiliști? Bucuroși de noile prețuri la carburanți?

Au răbdat cât au răbdat, și răpuși de probleme financiare grandioase, pentru a ieși din colapsul și deficitul de bani, unele companii petroliere au decis că ”e timpul să acționeze”.

Redactor AE