Volkswagen ar putea înlocui compactele Polo și up!, cu vehicule electrice accesibile

De Pavel   |  30 Noiembrie, 2020

Distribuie :

Compania Volkswagen intenționează să-și extindă gama de modele electrice printr-o serie de ”mașini ale poporului” pe baterii care vor avea un preț de pornire de 20.000 de euro. Astfel, în perspectivă, noile EV-uri accesibile ar putea înlocui compactele up! și Polo.

Noul șef al Volkswagen, Ralph Brandstetter, a anunțat extinderea gamei de vehicule electrice din contul modelelor compacte și subcompacte. CEO-ul constructorului german a subliniat că "mașinile din segmente mici sunt foarte importante și interesante pentru Volkswagen".

Potrivit publicației Automotive News Europe, cea mai mică mașină electrică ID.1 va deveni succesorul lui up!, iar ID.2 va înlocui celebrul Polo. EV-urile compacte vor fi construite pe platforma simplificată MEB-Lite și vor fi echipate cu baterii cu o capacitate de cel mult 45 kWh.

Pentru a reduce prețul de pornire al EV-urilor accesibile, Volkswagen va utiliza baterii litiu-fier-fosfat, care sunt mai ieftine. O altă metodă de economisire ar fi parteneriatul cu producătorii de automobile chinezi și lansarea modelelor low-cost în China, asamblate la uzinele deținute de comun cu FAW și SAIC. Vehiculele electrice construite pe platforma MEB-Lite vor fi comercializate pe piață nu doar sub marca Volkswagen, ci și sub barndurile Seat și Skoda.

 

Recomandate:

Ce ziceți dragi automobiliști? Bucuroși de noile prețuri la carburanți? - Photo
Sociale
Ce ziceți dragi automobiliști? Bucuroși de noile prețuri la carburanți?

Au răbdat cât au răbdat, și răpuși de probleme financiare grandioase, pentru a ieși din colapsul și deficitul de bani, unele companii petroliere au decis că ”e timpul să acționeze”.

Redactor AE