Volkswagen are planuri mari pentru ID.4! Se vor produce 500.000 de exemplare anual

De Sergiu   |  18 Septembrie, 2020

Distribuie :

Volkswagen pregătește terenul pentru lansarea iminentă a SUV-ului electric ID.4, preconizată pentru 23 septembrie curent. Modelul a avut parte de mediatizare extensivă, și iată că producătorul vine cu o afirmație interesantă, menită să-i convingă pe potențialii clienți că ID.4 nu va fi deficitar.

Un interviu recent al directorului executiv al Volkswagen, Ralf Brandstätterau și Thomas Ulbrich, responsabil pentru mobilitate electronică au scos la iveală planurile de viitor ale companiei. Oficialii au menționat că producătorul de automobile intenționează să construiască 1,5 milioane de vehicule electrice până în 2025, până la o treime dintre acestea fiind ID.4.

Volkswagen vrea să devină liderul pieței mondiale în e-mobilitate - dar acest lucru nu se va întâmpla de la sine. Prin urmare, marca va investi în jur de 11 miliarde de euro până în 2024 ”, a declarat el.

Preliminar, se pare că ID.4 întrunește toate criteriile pentru a alcătui o rețetă de succes. Ulbrich a mai menționat că, datorită lansării globale a platformei MEB, Volkswagen intenționează să construiască aproximativ 20 de milioane de vehicule pe aceasta până în 2029. Recent, producătorul a prezentat o serie de imagini cu ID.4 în care-și etala calitățile, inclusiv capacitatea de tractare impresionantă de 1.900 kg.

A mai rămas foarte puțin până la lansarea de la mijlocul săptămânii viitoare, 23 septembrie în care modelul va fi dezvăluit în totalitate.